sunnuntai 30. elokuuta 2015

Cutout-postikortin teko

Sain kavereiltani yksi viikonloppu vielä lisää ProMarkereita, joten värivalikoimani kasvoi entisestään (kiitos teille, kamut♥). Samassa muistin myös, että olin Limingassa opiskellessani ostanut paketin postikortin kokoisia vesiväripohjia, josta sitten sainkin idean.

Nyt kun olen innostunut pikkunäpertämiseen ja olen jo kaksi aiempaa ProMarker-kokeilua tehnyt luonnoskirjaani (x | x)  niin keksin postikorttipohjille viimein käyttötarkoituksen niiden lojuttua hyvän tovin taidetarvikekaapissani keräämässä pölyä. Ajattelin siis alkaa tekemään pohjille tälläisiä cutout-teoksia, jotka on väritetty ProMarkereilla ja kaikki kuvan elementit on leikattu ja liimattu erikseen taustalle.
Tässä blogimerkinnässä näytän siis vaihe vaiheelta kuinka tämä huvipuistokortti valmistui.

Itse valmis kortti skannattuna
Teipattuani maalarinteipillä pohjan A4-kokoiselle pahviläpyskälle (vanhan luonnoslehtiön takakansi) sommittelin hennosti lyijykynällä pohjalle mikä esine tulee mihinkin, jonka jälkeen piirsin kaikki esineet erikseen tavalliselle paperille. Olen aika huono käyttämään viivoitinta tavallisissa töissäni, mutta nyt sille tuli käyttöä mittojen tarkistelun kanssa.
Sitten värit taustalle, jonka jälkeen lisäsin pientä valkoista "kimalletta" valkoisella akryylimaalilla ja pieni kärkisellä siveltimellä.
Kun tausta oli väritetty, oli seuraavaksi sopiva aika värittää esineet, jonka jälkeen sitten tulikin se ehkä kädelle kivulian osa; leikkaaminen. Leikkaamisessa käytin kahta eri kokoista paria saksia ja mattoveistä varsinkin hyvin pienten valkoisten alueiden pois leikkaamiseen. Ne alueet, jotka olivat yksinkertaisesti liian pieniä saivat jäädä, mutta liimaamisvaiheessa väritin ne kyllä taustan värin mukaan häivyksiin.
Ja kun kaikki pikkuelementit oli leikattu, pystyinkin aloittamaan liimaamisen. Käytin ihan tavallista Erikeepperiä, taiteltua paperinpalasta liiman levittämiseen ja viivoitinta käytin apuna tasoittamaan esineet liimoineen paikoilleen. Tässä vaiheessa pohja piti ottaa taustapahvista irti, jotta tietyt elementit pääsisivät valkoisellekin alueella.
Kun kaikki oli liimattu paikoilleen lisäilin viimeisiä pieniä yksityiskohtia mustalla sivellintussilla ja valkoisella akryylimaalilla, jonka jälkeen kortti sai jäädä kuivumaan ja painumaan ProMarker-laatikkoni alle, jotta se suoristuisi.
Freddy saapui siis nyt Suomeen! Kattokaa tota söppänää!!
Tässä sitten valokuvamuodossa lopputulos uuden pehmolelutulokkaani esittelemänä! \o/
Nyt kun tieto siitä, että uusi Kemin Kitacon järjestetään loppuvuodesta, tuli ilmi, niin innostuin entistä enemmän ajatuksesta tehdä lisää tälläisia postikortteja myytäväksi taidekujalle. Miniatyyrimaalausteni tapaan nämä kortit olisivat aivan ainoita laatuaan, sillä en tule tekemään näistä useampia kopioita. Yksikään kortti ei tule olemaan täysin samanlainen.

Kiitoksia lukemisesta! Ensikertaan!♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti