lauantai 19. joulukuuta 2015

Hereafter- animoitu traileri


Jotkut teistä saattavat muistaa kun syksyn aikana höpötin yhdestä sarjakuvaprojektista, joka olisi tarkoitus toteuttaa painokuntoon ensivuoden kesänä, jottei opintotuen tulosta tarvitsisi murehtia. No nyt tämän lukuvuoden ajan olen sitä projektia suunnitellutkin, jonka lisäksi päätin animaatiokurssin tehtävänantona toteuttaa animoidun trailerin kyseiselle sarjisprojektille.

Kuvakäsikirjoitus toteutettiin syysloman aikana, jonka jälkeen heti seuraavana työviikkona meidän piti lähteä toteuttamaan itse ideaa. Meille painotettiin aiheeksi "kohtaaminen", mutta muuten meillä oli vapaat kädet itse teeman kanssa. Myös digitaalisilla välineillä työskentely oli suositeltavaa ja aivan uutena juttuna Adobe After Effectsin perustoimintojen opettelu oli osa kurssisuunnitelmaa. Kumma vaan että itse ohjelmaa meille opetettiin vain kolmena päivänä, sillä muitakin kursseja tungettiin samaan aikaan päälle. Oppiminen ja työskentely suoritettiin siis suurimminosin itsenäisenä.

Kuinkahan monet lukkariin merkityt vapaapäivät ja pitemmät aamu-unet mie uhrasin tämän työn tekoon? Vaikka teinkin taustat kotona omalla Photoshop Elementsilläni, itse Photoshop-animointi (silmien räpäytys jne.) minun piti mennä tekemään koululle, koska Elementsissä ei ole timelineä ja frame-by-frame-animaatiotoimintoja.

Kun hahmot oli piirretty ja perusliikkeet ja layerit järjestelty Photoshopissa, oli aika aloittaa taistelu After Effectsin kanssa. En ollut siis ennen tätä kurssia koskaan koskenutkaan koko ohjelmaan ja koska opettaja ei ollut auttamassa ja opettamassa, jouduin suurimmanosan asioista katsomaan nettitutoriaaleista. After Effectsillä tein siis kamera zoomit ja pannaukset, jotkin liikkeet kuten kellonviisarit ja leijuminen, äänieditointi, muutamat valo- ja hohtoefektit ja muutenkin kokonaisuuden yhteen punomisen. Ihan rehellisesti sanottuna, After Effects ei ole animaatio-ohjelma, vaikkakin sillä voi lisäillä efektejä jne. So, never again please.

Eli long story short, uhrasin kunnon yöunet, mielenterveyteni ja muutaman kilon sokeria, sipuleita ja yhden appelsiinin kuoren Antikritukselle että sain tämän deadlineen mennessä valmiiksi. Toisaalta, oli se kai sen arvoista kun sain parhaan arvosanan koko kurssista. B)

Nyt koen ansainneeni oikein makoisan joululoman. Tulen mahdollisesti päivittelemään ainakin kuunlopussa seuraavan kerran, joten siihen asti mukavaa joulunodotusta kaikille.♥
meen sillävälin kiljumaan FNAF- The Silver Eyesin perään

2 kommenttia:

  1. Menin heti vilkaisemaan ja tosi hyvää työtä! Tykkäsin ihan älyttömästi niistä irvistelevistä naamoista, jokainen niistä oli ihan oikeasti karmivan näköinen. Musiikkivalinnat A+ myös ja animaatio ja kohtausten vaihdokset oli tosi kivaa katsottavaa ;_;

    VastaaPoista