perjantai 26. helmikuuta 2016

Älyttömästi pikseliarttia

Heips!
Kirjoittelen taas tähän kuun loppuun nopsan blogipostauksen, sillä koulu on pitänyt kiireisenä ja tulee pitämään vielä vähän aikaa. 3D-kurssi etenee loppuaan kohti (onneksi) ja kohta on hiihtoloma! \o/ Viimepostauksessa väitin jatkavani niitä tauluraamien sisälle tehtyjä leikkaa-liimaa töitä, mutta koulutyöt, videopelit, sarjakuvan piirto ja uusi rakkauteni on viennyt aikaa. Olen kylläkin ostanut muutamia kehyksiä, mutta kevätnäyttelyn lähestyessä odottelen mikä aihe päätyy näyttelyn teemaksi ja teenkö töitä kehysten sisään valitun teeman mukaan.
FNAF Worldia on tullut pelattua aika paljon hups
Ja tämä mainitsemani uusi rakkauteni on pikseliartti! Olen jo vuosia halunnut tehdä pikseliarttia, mutta kaikki muut kokeilut ovat epäonnistuneet säälittävästi. Nyt kuitenkin koulutehtävää varten aloin katselemaan Youtubesta tutoriaaleja pikseliartin tekoon ja sain hyvät eväät teon aloittamiseen (esim. joo tiedän olen idiootti, enkä vuosia sitten heti tajunnut et canvasin resoluutio pitää olla 72px, mutta nyt tiedän the more you know~).
Nämä ylhäällä olevat kuusi kuvaa ovat ne, jotka tein koulutehtävää varten. Tehtävänantona oli suunnitella layout olemattomille nettisivuille. Joten tein kuvitteelliset nettisivut omalle kauhuindiepelille, jonka ideaa olen pyöritellyt jo muutaman vuoden. Ensimmäinen kuva oli banneria varten ja kaikki muut kuvat ovat feikkejä screenshotteja pelistä. Banneri ja neljäs screenshotti ovat henkilökohtaisia suosikkejani, mutta nämä olivat muuten hyvää aloitusta ja harjoitusta pikseliartin tekoon.

Ensimmäinen kuva: Minulla ja kaverillani bird-legillä on paha tapa alkaa vääntämään huonoja vitsejä kesken tunnin tai esim. kevätnäyttelykokouksessa rupesimme piirtämään paperille jotain ihan outoja otuksia. Yksi niistä sitten päätyi olemaan hahmon runko, josta oikeastaan pidin. Piirsin sen sitten uudestaan päästyäni kokouksesta ja vitsillä nimesin hahmon "pastellihomoksi". Ehkä joskus annamme hahmolle kunnon nimen, jos keksimme sille myös käyttötarkoituksen.
Kolme muuta kuvaa ovat myös tavallaan pikseliarttia, joihin sain inspiraation Kawalta. Kuvat hylätyistä paikoista (järjestyksessä Pripyat Ukraina, Sanzhi UFO Houses Taiwan ja Hashima Island Japani) on otettu Google Mapsista.
Ja sitten pari muuta pikselijuttua, jotka tein koulussa pitäessäni "luovaa taukoa" aka kun yritän luistaa 3D:n tekemisestä; pikkunen Sans, jonka laitoin Tumblr-blogini layouttiin ja pikkunen Coffee The Desolate Hopesta, sen kunniaksi kun hän tulee uudeksi pelattavaksi hahmoksi FNAF Worldin tulevaan päivitykseen.
No niin, mie meen takas pelamaan The Vanishing of Ethan Carteria, kiitos lukemisesta!♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti