keskiviikko 10. elokuuta 2016

Loppu lähestyy...

Ensimmäisen ison omakustannesarjakuvani, Hereafterin, pian lähestyvän valmistumisen kunniaksi haluan nyt tuhraista ajatuksia kokoavan blogimerkinnän kaikilla work in progress-kuvilla, joita heittelin aina välillä Twitteriin kesä- ja heinäkuun.


Tarinan perusideahan minulla oli tarkoitus käyttää viimekesän sarjakuvakurssilla, mutta sille ei oikein tullut mahdollisuutta kurssin suppeuden vuoksi. Ja koska koitan niin paljon kuin suikin tunkea omia projektejani kurssitöiden sekaan tai sovittaa niitä edesauttamaan opintojani, niin animaatiokurssilla työstämäni trailerin jälkeen koko projektin toteutuminen oli lukkoon lyöty. Tämä tulee tapahtumaan, aivan sama mitä muut sanoo.

Animaation jälkeen käsikirjoitus ja tarinan hiominen oli aikalailla sellaista "henkistä ja taiteellista ummetusta" (anteeksi mielikuva), koska tarinan aihe on niin fiktiota, tiedettä ja jopa uskontoa ja filosofiaa yhdistävää. Koitin tietenkin myös aina muistuttaa itseäni ottamatta aihetta liian vakavasti, ettei tarinan suunnittelu jumittuisi jokaisen faktan ja yksityiskohdan loputtomaan hiomiseen. Kyse on kuitenkin loppujen lopuksi fiktiivisestä tarinasta (ja teoriasta).
Toiseksi päänvaivaksi nousi se, etten halunnutkaan käyttää trailerissa ilmestyvää pikkupoikaa päähahmona. Oli mielenkiintoista kokea se, kuinka päätyy muuttamaan alkuperäisen päähahmon sivuhahmon rooliin. Päähahmon päättäminen oli siis haaste itsessään, kunnes sarjakuvaa tukevaa tekstimateriaalia kirjoittaessani ja siten koko tarinan tunnelmaa luodessani creepypastamaiseksi, päädyin erikoiseen ratkaisuun. Päähahmo on siis normaali anonyymi tallaaja, jonka nimeä ja sukupuolta ei kerrota, ja joka voisi olla aivan kuka tahansa, jopa mahdollisesti lukijalle samaistuttava.
Kevät oli tosiaan tätä intensiivistä käsikirjoittamista (tein myös kansikuvat), kunnes kesällä pääsin tosi toimiin. Molemmilla kesä- että heinäkuulla tuli tehtyä töitä se 10 sivua per kuukausi tahdilla. Onhan se ollut väsyttävää ja välillä nyt jännättää, että saanko levättyä ollenkaan ennen uuden lukuvuoden alkua, mutta on tämä ollut silti todella antoisaa. Oli jo melkein sellainen tunne, kuin tekisin sarjakuvaa työkseni. Paras tunne on ollut se kun kaikki piirto valmistui ja sain pidellä valmiita sivuja käsissäni ja tosissani todeta: "mä tein tän". ja se tunne kun pääsee vaihtamaan uuden terän askarteluveitseen👌

Tussi- ja miniatyyrivälineeni tottakai päätyivät myös kovaan käyttöön ja välillä varsinkin loppua kohden sai pelätä että suurinosa tusseista ja väreistä, joita juuri eniten tarvitsin loppuisivat kesken. Kynsilakanpoistoainettakin tuli käytettyä tekstuurien tekemiseen. Paljon.

Entäs tämä elokuu? Erilaisia kauppapaikkoja olen selvitellyt, joissa voisin maailmanlaajuisesti myydä Hereafterin lisäksi esim. maalauksiani ja muita taidetuotteita ja totta kai, sarjakuvan taitto ja painatus. Olen ollut viimepäivät tiiviissä yhteydessä helsinkiläiseen digipainoon ja toivon mukaan piakkoin pitäisi valmiit kopiot saapua perille.

Teen vielä erillisen postauksen, jossa kerron mistä ja miten voitte ostaa ja lukea valmiin sarjakuvan.
Varmaan pian teen myös toisen merkinnän, jossa kerron muita kesän kuulumisia.

Maali tosiaan lähestyy tämän projektin kanssa. Kiitoksia lukemisesta ja suuret kiitokset tälle pienelle yleisölleni, joka on osoittanut lähes alusta saakka mielenkiintoa projektiani kohtaa!♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti