keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Betula- stop motion animaatio

En aivan ehtinyt viimevuonna kirjoittamaan tästä projektista, joten olkoon tämä vuoden 2017 ensimmäinen merkintä.

Meillä tosiaan oli kokeellinen animaatio-kurssi tämän syyslukuvuoden lopulle, jossa oli neljä viikkoa aikaa tehdä animaatiopätkä Suomi 100-teemalla. Viimevuoden animaatiokurssiin verrattuna, meille annettiin tekniikan puolesta enemmän vapautta; saimme itse päättää teemmekö digitaalisesti, perinteisesti paperille piirrettynä tai vaikka vaha-animaation.

Päädyin itse kokeilemaan stop motionia paperilla, kaiken aikaisemman paperigrafiikka-väkertämisessä kertyneen kokemuksen kanssa, mutta samalla lähtien koettamaan jotain itselleni uutta. Tarinaa en ehtinyt alkaa miettimään tiukan aikataulun takia, joten tämän pätkän tavoitteena oli yksinkertaisesti olla juurikin kokeilu kuinka saada paperi liikkumaan, mutta samalla myös luonnon kauneutta kuvastava ja tunnelmaa luova.

Aikaa oli tosi niukasti kun yhdellä viikolla meidän piti samaan aikaan käyttää päiviä näyttelyn pystyttämiseen, jolloin animaation kanssa työskentely meni osittain kotihommiksi. Ja kun pääsin kuvaustöihin itsepystytettyyn studioon, kun näyttelylle ei tarvinnut enää uhrata aikaa, työpäivät venähtivät amkin tiloissa ihan iltaan asti. Frameja kertyi kokonaisuudessaan sellainen reipas 130, jos muistan oikein ja editoinnin tein myös koulun tiloissa.

Syksyn viimeiseksi isommaksi projektiksi, olin vain iloinen että sain sen päätökseen, vaikkakin myönnän etten ollut lopputulokseen täysin tyytyväinen itse. Aikaa ei yksinkertaisesti riittänyt useampien framejen kuvaamiseen, jotta animaatiolle olisi tullut pituutta ja aikaa luoda lisää tunnelmaa ilman kiirettä. Myös jotkin liikkeet oli tosi hankalia tehdä ja monista niistä tuli tökkiviä. Mutta noh, tämä oli ensimmäinen tekemäni stop animaatio ikinä, joten annan itselleni anteeksi ei täydellisestä suorituksesta.

Nyt kun meidät pistettiin ekstrapitkälle lomalle, koetan nauttia siitä täysillä, levätä ja puuhata nyt omiani, jotta sitten jaksaa taas kevään.
Kiitoksia lukemisesta, animaationi katsomisesta ja hyvää uutta vuotta!♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti